Könyvek, csak mindenkinek

2015. szeptember 21. 09:46 - KatonaDia

"Kritikus" Hétfő - Avagy, az első ismertető: J. Goldenlane - Isteni balhé

J. Goldenlane - Isteni balhé

covers_1512.jpgMaradjunk továbbra is J. Goldenlane-nél. Mint pénteken írtam is, oda-meg vissza vagyok az írásaitól, minden hónapban legalább egy könyvét újra olvasom. Múlt hónapban a Herceg jósnője volt soron, ez a hónap az Isteni Balhéról fog szólni. Illetve az Isteni Balhéról és a Pokoli Balhéról. De egyenlőre maradjunk az első résznél, ami nem más, mint az:

Isteni Balhé

Ez a könyv az első írásaiból való, bár olvasás közben meg nem mondanád, hogy egy kezdő írónő műve.

Maga a sztori egy utcán élő, vagyontalan, erkölccsel alig-alig rendelkező lányról szól, aki az első adandó alkalommal lop, csal, hazudik, no meg persze bajba keveredik; illetve egy lovagról, aki hamarabb dobná el életét, minthogy istene, Frej-jah törvényei ellen tegyen.

Frej-jah megnyilatkozik egy papjának, hogy a tetihuanai rendház Nagymestere kiválaszt egy lovagot, Frej-jah pedig megjelöli annak társát, akik elmennek levadászni Daalt a fekete férget, Frej-jah, a Győzhetetlen dicsőségére.

A Nagymester választottja lesz lovagunk, Q, a társa pedig Thani, a csavargó. És ők pedig elmennek Daalra, a sárkányra vadászni. Meg arlenitákkal verekedni. És részt venni más, mindennapi kedves kis kalandban.

Útjuk során összetalálkoznak lányfuttatókkal, zsoldos haramiákkal, Thaninak fürdenie is kell, ami brrr!, egy koldus vak öregemberrel, Mea Cristinnel, aki Q nagymamája, Ran Al Aquimmal, aki meg az apja, Eshuval, aki az öccse, és még sok-sok érdekes, gonosz, kedves, ármánykodó és segítő személlyel, itt-ott egy kis tűz is kiüt a nyomukban, páran meghalnak, jóval többen megsebesülnek, és még többen átkozzák őket. Szóval csak a tök átlagos mindennapok. Eljutnak Daal-hoz is, élve, többé-kevésbé épen meg is ússzák az ismeretséget, végül pedig várat is foglalnak. Jöhet a Happy End és To Be Continued.

 

A történet vicces, komoly, érdekes, és még millió más jelzőt fel tudnék sorolni. A történetet felváltva olvashatjuk, hol Q, hol Thani szemszögéből.

Állíthatom, ha valaki humorérzék nélkül született, az is végig kacarássza az egész könyvet. Aki nem szeret olvasni, de véletlenül a kezébe akad a könyv, le sem tudja majd tenni.

Az egész történet egy fiktív, de véleményem szerint nagyon jól kidolgozott világban fut. Istenek is vannak, szám szerint 18, és majdhogynem mindenki követ egyet. Q Győzhetetlen Frej-jah-t, Thani Titokzatos Mistet.

Szóval imádom. Minden betűjét. Még a szóközöket is. Remélem most, hogy folytatja az írást, abba sem hagyja soha.

Hisz tudjátok, jó írókból, jó könyvekből sosem elég.

Szólj hozzá!
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvessarok.blog.hu/api/trackback/id/tr747805478

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Kritikus" Hétfő 2015.09.21. 11:27:56

Maradjunk továbbra is J. Goldenlane-nél. Mint pénteken írtam is, oda-meg vissza vagyok az írásaitól, minden hónapban legalább egy könyvét újra olvasom. Múlt hónapban a Herceg jósnője volt soron, ez a hónap az Isteni Balhéról fog szólni. Illetve az Iste...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Könyvek, csak mindenkinek
süti beállítások módosítása